torstai 25. heinäkuuta 2013

San Pedro de Atacama

Vaikka oonkin jo koti-Suomessa, niin näitä Chile kuvia riittää varmaan vielä varmasti jonkun verran kun ei oo jaksanut kaikkia kuvia vielä edes oikein käydä läpi. Eli nyt vähän kuvia huhtikuulta, jolloin lennettiin Santiagosta poikaystävän kanssa Calamaan (San Pedro de Atacamaan ei ole suoria lentoja), joka on Chilessä pohjoisempana. Calamassa ei ollut paljoa nähtävää, ja sitä sanotaan että se on vähän turvattomampi alue ja sitä kuvaillaan sanoilla "plata, putas y perros" tai "polvo, putas y perros" eh eh.. Calamasta otettiin bussi San Pedro de Atacamaan. Atacaman aavikkoa pidetään maapallon kuivimpana alueena, jossa joillain alueilla ei oo koskaan havannoitu vettä. Ja lentokoneestakin jo katsottiin että mihinkäs ihmeeseen ollaan tultu kun näkymä oli tosiaan pelkästään hiekkaa ja lisää hiekkaa :D


Meidän hostelli oli vähän syrjemmässä, mut silti hyvän etäisyyden päästä pääkaduilta, koska San Pedron se kylä on niin pieni. Meidän huoneeseen sattu britti poikaporukka, joista yks oli puoliks suomalainen ja juotiin niiden kanssa sitten ulkosalla bisseä. San Pedrossa ei myöskään ole paljoa muuta kuin turisteille suunnattuja juttuja ja tosi paljon retkitoimistoja ja retket onkin helppo ostaa vasta paikan päältä.


Koska meillä oli Bolivian rekti, niin ei ite tehty San Pedrossa muita retkiä kuin päätettiin käydä ratsastamassa aavikolla ja sitten oltiin valmiiksi ostettu "Star Gazing" retki, joka oli illalla ja vähän kauempana ja päästiin kattelemaan saturnusta, tähtiä ja kuuta kaukoputkilla! Retki oli tosi hyvä vaikka pelkäsin ettein jaksaisi seurata, mutta meidän opas oli canadalainen mies, hauska ja osas pitää yleisön hyvin mukana. Lopuksi oli vielä kyselyhetki kaakaon kera sisällä.
Opas otti meille kaikille meidän omilla kameroilla kuvan eli viimeiseks vielä tähtioppaan ottama kuva kaukoputken kautta kuusta! whihii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti