torstai 5. toukokuuta 2016

AASEJA JA OLUITA


 Ihana Maastricht. Kattokaa nyt, miten kaunista! Vanhoja rakennuksia, muureja, vettä ja puistoja. Ja aaseja! Aasien kanssa samalla alueella (Stadspark) löytyy muitakin eläimiä. Voin vaan kuvitella, miten täynnä puisto on jengiä kesällä. Ihana käppäillä ja ihailla maisemia.

Monesti istuskelinkin Stadsparkissa nauttien auringosta, lukemassa kirjaa tai kuuntelemassa musiikkia ja katsellen ohikulkevia ihmisiä ja koiria. Oli niin fiilis vaan käppäillä vanhojen rakennusten keskellä esimerkiksi konservatorion suuntaan, kun sisältä pauhaa sekanen meteli ihmisiä treenaamassa eri soittimilla. Sieltä pääs vierestä pikku rappuset ylös kävelemään muurin päälle, josta näkymä on juurikin tuonne puistolle.

Ravintoloissa ja baareissa on paljon tarjolla leipää, hampurilaisia ja ranskalaisia. Leivät on siis tota luokkaa monissa paikoissa, mitä esim. tokavikassa kuvassa näkyy. Monesti paikan nimi on café, vaikka se olisikin enemmän baarimainen. Damissa käytiin parissa paikassa, jonka nimessä oli café, eikä niistä edes saanut kahvia, kun olis haluttu.

Oluita kannattaa juoda, sillä belgialaisia oluita on tarjolla kaikkialla ja ne on todella hyviä ja maukkaita. Nyt musta tuli kunnon oluiden ystävä ja harmittaa, kun ei niitä Suomessa kyllä raaski mistään ostaa. Ehkä silloin tällöin Alkosta, mutta ravintoloissa ja baareissa niistä saa pulittaa 10 euron paikkeilla tai ylikin.

Onneks Suomen on vallannut aurinkoiset kelit ja nää pari päivää onkin nautittu (siis minä yksin olen nauttinut omassa seurassani :D) lounasta kotipihalla ja päiväkahveja kirjan kanssa auringossa. Ensimmäisen kerran laitoin aurinkorasvaa tällä viikolla ja ahh se tuoksu on kyllä joka vuos niin kesänen ensimmäistä kertaa. Satama täyttyy jo ihmisistä ja aiai, sieltä se kesä tulee!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti