lauantai 1. kesäkuuta 2013

the city lights are gone forever


Sää oli Buenos Airesissa Santiagoa miellyttävämpi. Ulkona paistoi joinain päivinä aurinko, istuttiin kahvilan terassilla aamukahveilla ja croissantilla auringossa, joka tuntu melkein samalta kun Suomen kevään ensimmäiset lämpimät ja aurinkoiset päivät, kun aurinko porottaa naamaan.
Myös kaverin asunto, jossa nukuttiin, oli lämmin. Ja täähän vasta luksusta oli! Nukuin siis kyllä paksut sukat, pitkät housut sekä pitkähihanen paita päällä parin peiton alla, mutta silti, oli siellä lämmin tänne verrattuna!! Pari yötä sitten en kotona meinannut saada unta ollenkaan kun oli ehkä kylmin tähän astisista öistä täällä, tai ainakin siltä se tuntu. Vaikka kuinka yritin kietoutua peittoihin ja makuupussiin niin en vaan saanut edes varpaita lämpiämään!


Santiagossa myös sato tän viikon ekat pari päivää koko ajan, jotka tosin vietin flunssassa ja migreenissä-niskasäryssä-missälie ihan neljänseinän sisällä. Ei mulla oo edes sateenvarjoa vielä! Oltiin kaverin kanssa ennen Argentiinan reissua lenkillä ulkona kun........alkoi sitten ukkonen, kaatosade ja sitten jäätävät rakeet jotka sattu naamaan. Noh, hytistiin sitten hetki bussipysäkillä suojassa, kunnes tajuttiin että nyt on kyllä mentävä vaikka mitään ei nääkään, kun ei tää tästä lopu. Sinä aikana jo kadut oli alkaneet tulvia ja vettä oli nilkkoja myöten..Ei kyllä voinut muuta kun nauraa kahlaten isojen vesilammikoiden läpi :D vähän ihmetteli kämppikset että no olipas hyvä ilma olla lenkillä kun tulin litimärkänä sisälle :-D Tosiaan, koulukin peruttiin tiistaina sateen vuoksi. VESIsateen!!! Ihan käsittämätöntä!! :--D Tosiaan, täällä noi viemäröinnit ei oo mistään parhaimmasta päästä...../El tiempo en Buenos Aires estuvo mejor que en Santiago. Hacía también más calor. Y la pieza de mi amiga (dónde dormimos) también estuvo muchísimo mejor que mi pieza!! En mi pieza yo no puedo dormir porque hace demasiado frio... Tengo también un saco de dormir dónde duermo.. jaja. Es ridículo que las edificios no son construidos para invierno aunque hay invierno muy frio y con mucho lluvia!!
Como nuestro cocina.. Cuando hay mucha lluvia, la cocina también es llena de agua. Porque en Finlandia por ejemplo, tenemos inviernos mucho más largos y con mucha nieve y con muchísimo frio! Como -25 grados. Pero nuestros edificios son mejores con calefaciones buenas y todo. Cuando yo voy en casa en Finlandia, no tengo más frio que afuera como acá.

4 kommenttia:

  1. En oo vähään aikaan nähny upeempia kuvia kuin mitä toi eka ja vika, siis ihan mielettömiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oho kiitos! upeet maisemathan tuolta lentsikasta oli! :)

      Poista