lauantai 29. kesäkuuta 2013

acá yo vivo en Chile
Asun Chilessä, Santiagossa joka on pääkaupunki ja alueella jonka nimi on Providencia. Providencia on yks turvallisimmista ja vähän vaurakkaampi alue täällä, vauraimmat löytyy Las Condesista. Täällä ei tosiaan kyllä tarvitse pelätä, ei sillä että oikeastaan pelkäisin muuallakaan Chilessä. Nyt oon vaan huomannut että tää on ehkä vähän tylsähkö paikka, kun heti kun kävelee keskustaan päin, huomaa eron ihmisissä ja siinä miten meininkiä löytyy joka puolelta, kun täällä on todella rauhallista. En missään nimessä halunnut keskustaan muuttaa, mutta näin jälkeenpäin mietittynä, siinä olis ehkä enemmän ollut sellasta oikeaa tunnelmaa kuitenkin.Kun tulin Chileen tammikuussa, ekan kuukauden asuin tosiaan perheen luona; tai äidin ja tämän teinipojan kanssa. Siellä asui mun lisäksi myös muita vaihtareita, amerikkalainen joka lähti jo takaisin, ja edelleen mun kaverina täällä oleva suomalainen. Perheessä oli ihan kiva asua, mutta en tosiaan olis halunnut asua siellä kauempaa. Se maksoi paljon, ja meidän host-äiti ei suostunut oikein puhumaan meille espanjaa, koska itse osasi englantiakin. Tämä oli todella rasittava asia, ja pyydettiin josko voitaisiin puhua espanjaksi, että oppisimme jotain, koska tämä ainakin itsellä oli perhemajoituksen pääpointti. Noh, hänellä meni niin nopeasti hermo jos ei heti ymmärretty, että vaihtoi kielen takaisin englantiin. Eli perheasuminen on täällä kyllä hyvä, jos vain sattuu oikeasti hyvä perhe. Pari ihmistä on asunut koko tän lähes puol vuotta perheessä, kun heillä on ollut hyvä perhe.


                 

Uuden asunnon etsimisessä meni ikuisuus, kun en tehnyt sitä tarpeeksi ajoissa. Aloitin sen todellakin aaaivan liian myöhään, lähinnä viikkoa ennen kun olis jo oikeasti pitänyt muuttaa, ja tässä vaiheessa lähdin etelään vaeltamaan, takas tullessa olis pitänyt kämppä olla alla. No, eipä ollut. Poikaystävä oli täällä kun palasin etelästä ja siinä sitten olis tietty ollut mahtavaa tehdä jotain joka päivä, mutta oma vika etten ollut asiaa saanut hoidettua, joten asuimme hostelleissa, hotelleissa sun muissa bread&breakfasteissa. Tähän kului todella paljon rahaa aivan turhaan, ja aivan liikaa aikaa. Stressasin ettei ole asuntoa, mutta vapaana ei sillä hetkellä ollut paljoa, kun kaikki vaihtarit oli juuri tulleet ja etsi myös asuntoa, joten kaikki meni. Käytiin katsomassa joitain, mutta ne oli hirveitä (esim. yhdessä olisi saanut vain nukkua ja tehdä työtä ja olla hiljaa) tai sitten ei oltaisi saatua nukkua samassa huoneessa................. No mutta, onneksi lopulta (vasta huhtikuussa) löydettiin asunto. Tämä myös koska en missään vaiheessa osannut etsiä pitkän ajan päähän vaan koko ajan etsin seuraavana päivänä tai kahden päivän päästä vapautuvia asuntoja.
Ja täällä mä nyt sitten asun vielä kuukauden. Tää on omakotitalo rauhallisella alueella, ja meitä asuu täällä 6 ihmistä plus vuokraisäntä, eli yhteensä 7. Talo on todella rauhallinen ja ihmiset todella mukavia. 2 chileläistä, yksi saksalainen ja 3 espanjalaista katalaania. Kaikki puhuu keskenään pelkkää espanjaa, joka on todella hyvä. Mulla on ainut huone alakerrassa vuokraisännän lisäksi, ja muut asuu yläkerrassa jossa on myös yhteinen vessa ja kylppäri. Keittiö, olohuone ja ruokailutilat löytyy alhaalta. Vuokra on aika paljon, siksikään en meinannut löytää, kun yritin etsiä todella halpoja, kuten joillain kavereilla on, jotka siis tietysti oli hankkineet asunnon jo hyvissä ajoin. Täällä kuitenkin viihdyn.
Kuvat on otettu joskus kun oli aurinkoinen päivä, nyt on taas kylmää ja sadetta :D Enkä vieläkään oo ostanut sateenvarjoa.. turha sitä on enää kun kohta lähtee jo, haha! Eli kuitenkin, jos tuutte asumaan chileen opiskelijoina, hankkikaa asunto ennen kun vaihtarirypäs ja lomalaiset palaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti