tiistai 6. marraskuuta 2012

itsetehdyt ranuteat!

Tein lauantai-iltana ite ranskalaisia. Ja oli kyllä hyviä! Viimeksi kun tein ite sipsejä, niistä tuli hirveitä kun laitoin niihin ihan järkyttävästi suolaa ennen kuin laitoin ne uuniin, joten nyt osasin olla laittamatta kun ihan hippusen. Elikkä, ei tarvii kun perunoita, itselläni oli varmaan about 5 tai 6 perus perunaa jotka vaan pesin ja leikkasin, en liian paksuiks ettei olis ihan lohkoperunoita. Sitten vaan levitin ne pellille ja laitoin niille oliviiöljyä jossa vähän sekottelin niitä. Sitten ihan vähän sitä suolaa, muttei tässä vaiheessa tarvii koska parempi on lisätä sitten vasta kun ottaa ne uunista. Uuni johonkin 225 asteeseen ja joku parikyt minsaa uunissa. Itellä vähän heittelee noi lämpötilat ja ajat kun toi uuni on vähän heikko.
Mutta tehkää, oli hyviä! Näitten kanssa seuraavan kerran kyllä omatekemiä hamppareita :)

10 kommenttia:

 1. Noi on kyllä tosi hyviä, olen tehnyt useesti samantapasia! Hyviä tulee myös jos laittaa mm. valkosipulimaustetta sekaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on kyllä! :) ja totta, mitä vaan maustetta sekaan mistä tykkää, ite meinasin ihan laittaa grillausmaustetta, mutta jätin senkin pois :)

   Poista
 2. Porkkanat ja kesäkurpitsat on kans älyttömän hyviä uunissa tai pannulla paistaen. Vähän öljyä ja mausteita, nam :)

  http://juttamarilla.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on joo, ite en oo koskaan tehny mutta porukoilla aina välillä tulee syötyä. Uunissa tehtyjä juureksia justiinsa vuoka täyteen vaan :> vois itseasiassa tehdäkin joku päivä, sopii hyvin näin syksynäki :)

   Poista
 3. Ai että rupes tekeen mieli noita! Itse tehdyt on kyl niin hyviä kun ne osaa maustaa oikein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nonnii, eiku tekemään! :) niin tajuttoman helppoa ja nopeaaki ettei sekään estä :D

   Poista
 4. Ps. http://so-restless.blogspot.fi/2012/11/5-blogia-aanestys-alkaa.html

  VastaaPoista