torstai 6. lokakuuta 2016

TBT: SALAR DE UYUNI - BOLIVIAN SUOLA-AAVIKKO

What, löysin luonnoksista tällästä throw back thursday tavaraa! Pistetään jakoon, reissusta reilu kolme vuotta jo, huhhuh:

Reissun päämäärä, Salar de Uyuni - maailman suurin suola-aavikko. Silmänkantamattomiin suolaa. Jossain kaukaisuudessa näky vuoria, ja muiden turistien jeeppejä, muttei mitään muuta. Yritettiin ottaa noita hauskoja kuvia, mitä kaikki muutkin tuolla ottaa, mutta meidän kuvista ei kyllä tullu oikein mitään. Poikaystävälläkin oli huono olo, varmaan johtuen korkeudesta, suola-aavikko on nimittäin 3,5 km korkeudella merenpinnasta.

Yövyttiin Salar de Uyunin kylässä, joka oli todella pieni. Hotelli jossa yövyttiin, oli kokonaan tehty suolasta. Siis ihan kalusteineen kaikkineen; pöydät, tuolit, seinät ja sängyt on suolaa eikä lattiallakaan muuta olllut. Pakkohan se oli nuolasta seinää ja kokeilla, varmaan aika monien muiden ihmisten tavoin :-D Syötiin mautonta lihaa - luultavasti alpakkaa tai laamaa ja juteltiin muiden matkustajien kanssa.
Kivana plussana kumpikaan 2 vessasta ei toiminut kun kylässä ei kulkenu vettä juuri silloin ja vaan pari amerikkalaista tyttö sai käydä/kerkes käymään suihkussa ennen veden loppumista. Alko olee jo semisti nihkee olo, kun joku 3 päivää alla ilman suihkua. Seuraavanakaan yönä ei päästy suihkuun, kun se olis maksanut, ja meillä ei ollut enää sen verran bolivialaista rahaa mukana. Viimenen yöpymispaikka oli muutenkin aika kauhee ja matka sinne oli aivan karsee. Joku 6 tuntia autossa istumista samalla, kun kuski soittaa toistolla koko matkan jotain andi-pillipiipari-vuorimusiikkia ja pysähtelee sekunnin välein ja astuu ulos autosta jauhaen kokan lehtiä. Oli aika kiva siinä vaiheessa kun pääs takas sinne mistä lähdettiin ja hostellin suihkuun.

2 kommenttia:

  1. Vitsit toi suola-aavikko... uskomattoman näköistä!! :o ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, silmänkantamattomiin suolaa - aika upeen näköstä! :)

      Poista