torstai 1. syyskuuta 2016

REPOVEDEN KANSALLISPUISTO

Kolme viikkoa sitten tiistaiaamu alkoi Kansanopiston valokuvauslinjan pääsykokeella, joka kesti 50 minuuttia. Oli mahtava kuulla ammattivalokuvaajan kommentteja omista kuvista, oon kasannut pienen portfolion Flickriin, joka löytyy tästä. Siitä jäi tosi hyvä fiilis ja lopussa toivotettiin tervetulleeksi kouluun. Olin aivan innoissani; vihdoin pääsen opiskelemaan jotain, mitä harkitsin jo lukion jälkeen, mutten koskaan kokeillut. Vihdoin pääsen tekemään jotain, mistä oon oikeasti kiinnostunut ja mitä haluan oikeesti oppia. Aattelin käyttäväni vuoteni todella hyödyllisesti ja ottaa koulutuksesta kaiken irti! Päivä jatku hyvillä mielin yhden yön mittaisella eräilyllä Repoveden Kansallispuistossa kaverin kanssa. Ensimmäinen kerta Suomessa vaeltelemassa ja tulevaisuudessa tätä lisää, luonnossa olo kiinnostaa paljon enemmän kuin vuosia sitten.
Kaks viikkoa sitten käytiin päiväretkellä käppäilemässä Lapakistossa ja siinä soijanakkien syönnin ja retkikahvin juonnin lomassa Kansanopiston opettaja pahoitellen soittikin, että koko valokuvauksen linja joudutaan perumaan liian pienen opiskelijamäärän vuoksi. En voinu uskoa, ettei valokuvauslinjalle olis tarpeeks opiskelijoita!? Vai johtuuko se siitä, että kaikki on nykyään valokuvaajia, jotka omistaa järkkärin? Vähän kuin minä, joka vaan säheltää menemään vaikkei välttämättä kunnolla osaiskaan? Toki on ihan superpaljon tyyppejä, jotka on itseopiskelleet tosi hyviksi, mikä on mahtavaa! Siihen ei paljoa kameran koko ja hinta vaikuta :D Harmittaa vaan ihan hulluna, koska ekaa kertaa opiskelun/työn saralla oli juttu, joka oikeesti kiinnostaa. Mutta, nyt ollaan siis vähän tyhjän päällä ja tarkotus olis löytää Helsingistä töitä. Viime viikonloppuna kävin ensimmäistä kertaa koskaan harjottelukuvaamassa kaverin hääjuhlia ja tänä viikonloppuna ois toiset. Treeniä tarvis ihan sairaasti, mutta aina mun esteenä tässä harjottelussa on ollut se, etten kehtaa pyytää ketään kuvattavaksi. Mutta josko nyt yrittäis vähän enemmän, milläs muullakaan sitä oppii. Rakentava kritiikki hyvin tervetullutta.

2 kommenttia:

 1. Upeita kuvia, mielettömät maisemat! Olin itsekin tuolla Repovedellä vuosi sitten, tuttuja paikkoja ja hyviä muistoja tuli mieleen :)

  Ehkä sun pitää rohkeasti vaan pyytää esim. jotain bloggaajia kuvattavaksi? Varmasti monet suostuisivat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maisemat oli kyllä niin kauniit suomimaisemat! :) Se on kyllä kiva paikka, ihme ettei oo tullu ennen edes käytyä, kun on itelleni kuitenkin suht lähelläkin!

   Hei, totta. Toi olis varmaan aika hyvä idea :D Ja jos Lahesta ei löydy niin Helsingissä ja Turussa tulee hengailtua tässä kuitenkin, niin niistä luulis! :)

   Poista