sunnuntai 22. toukokuuta 2016

FUENGIROLA


Takana ihana (ja liian yhyt) loma kaverilla Fuengirolassa. Lähdettiin sinne toisen kaverin kanssa ja tarkoitus oli olla 8.-15.5. Ensimmäiset muutama päivä oli kuitenkin pelkkää pilveä, harmaata ja sadetta (kyllä, Costa del Solilla.....) niin mä siirsin omat lentoni ja palasin sunnuntain sijasta vasta torstaina kotiin. Siirto maksoi noin 65 euroa ja oli kyllä täysin hintansa väärti. Sain nauttia koko loppu ajan ihanasta lämmöstä ja auringonpaisteesta eli kunnon lomafiiliksestä.

Yövyttiin meidän kaverilla ja sain nukkua pikkunen koira kainalossa. Matka oli ihana ja vähän rankkakin, mun kengät ei oo koskaan painanu mun jalkoihin niin montaa ja järkyttävää rakkoa kuin nyt (:D), aika paljon ulkona syömistä ja juomista, pari aamuun venynyttä iltaa ja meressä uintia yöllä.

Vaikka suomalaisia olikin monessa paikkaa, niin mä kyllä hoidin asiat ja tilaukset kaikissa paikoissa espanjaksi (ei onnistunu parissa brittipaikassa eikä esim suomalaisessa Reflassa, jossa oltiin kattomassa matseja), aina yhtä siistiä päästä käyttämään kieltä ja treenaamaan.

Jos Hollannista paluu huhtikuun lopussa oli vaikeaa, niin paluu Espanjasta kotiin oli kyllä varmaan viis kertaa vaikeampaa. Tuntu aika pahalta suoraan sanottuna ja hetken aikaa tosissani harkitsin hakevani töihin kaverini duunipaikkaan, kun niillä ois auki paikka...

Mutta, onneks Suomessakin on nyt ollu ihan aurinkoista ja lämmintä. En suostu uskomaan ennusteita, joiden mukaan tulis kylmä ja myrskyinen kesä tänne.... Siinä vaiheessa täytyy vielä vähän enemmän tosissaan harkita etelämpään siirtymistä.

2 kommenttia:

 1. Moi.
  Hienoja kuvia!
  Tarttuisin tuohon koira-juttuun..oliko siellä sun kaverilla koira?
  Olisin hirmu kiinnostunut koiran kanssa fuengirolassa ja ympäristössä liikkumisesta
  Julkisessa liikenteessä, lenkkeilymaastoista ym. Hyvä tarvikekauppa ym? :)
  Olen lähdössä koiran kanssa marraskuuksi ja olisin kiitollinen kaikesta ensikäden tiedosta, mitä voit kertoa! -anni-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos.

   Juu, mun kaveri asuu tuolla koira mukanaan. Mä en kyllä osaa tuon puolentoista viikon reissun kokemuksella ihan hirveesti kertoa mitään. Varsinkaan mistään kaupoista... Tiedän, että jätökset pitää kerätä, sakot on muuten kovat. Myöskään kaikkia koiria ei ainakaan asuessaan sielä (matkustamisesta en tiiä yhtään) saa edes pitää, ilman jotain "koulutusta ja lisenssiä" tai jotain tällästä. Koskee vähänkään isompia koiria ja ilmeisesti sellasia, jotka Espanja määrittelee "vaaralliseksi"..... Ja niillä kuonokoppa pakkokin. Ja junassa ja bussissa periaatteessa saa kuljettaa koiria, mutta mun kaveri ei silti oo koiran kanssa päässyt kaikkiin busseihin vaikka on koira ollut kantokopissa. Googlettamalla selvität varmasti paljon enemmän ja ihan oikeeta tietoa :)

   Poista